Domů » Tortilly z kokosové mouky
Tortilly z kokosové mouky (bez lepku, paleo, low FODMAP)

Tortilly z kokosové mouky

Tortilly jsou při přípravě jídel skvělým pomocníkem. Můžete je připravit na mnoho způsobů a vychutnat si je jako snídani nebo rychlý oběd či večeři, a to jak doma tak na cestách.

Receptů na paleo tortilly bez lepku jsem vyzkoušela hned několik. Mimo jiné lze jako tortilly použít také mé vaječné palačinky nebo květákové placky. Nejvíce se mi však osvědčil recept na tortilly z kokosové mouky podle thepeckishgirl.com. Ty se hodí nejen jako tortilly, které naplníte podle chuti a zabalíte jako wrap nebo použijete pro přípravu tacos, ale také jako příloha k omáčkám místo knedlíků, například k mé oblíbené svíčkové.

Tortilly z kokosové mouky (bez lepku, paleo, low FODMAP)

Tortilly můžete naplnit vším možným, co máte rádi. Já vždy začínám potřením tortilly nějakým svým oblíbeným dipem, například domácí majonézou, avokádovou majonézou nebo kešu sýrovo-česnekovým dipem. Dále přidám natrhaný ledový salát a následně nějaké maso, například nakrájený kuřecí steak, trhané vepřové nebo krůtí maso, šunku, slaninu nebo třeba tuňáka z konzervy, přidat můžete také vařené vejce. Poté přihodím další na nudličky nakrájenou zeleninu, ku příkladu mrkev, okurku nebo rajče. Směs v tortille skvěle oživí také čerstvé avokádo. Nakonec zabalím do podoby wrapu a podávám ideálně se zeleninovým salátem.

Tortilly z kokosové mouky (bez lepku, paleo, low FODMAP)

Tortilly z kokosové mouky (bez lepku, paleo)

Počet porcí

6 tortil

Příprava

5 minut

Smažení

10-15 minut

Suroviny

Postup

  • Vejce rozklepněte do mísy a rozkvrdlejte vidličkou nebo metličkou.
  • Přidejte kokosovou a tapiokovou mouku, jedlou sody a sůl a vše promíchejte, aby vzniklo těsto. Volitelně můžete ještě přidat nasekané čerstvé bylinky.
  • Na rozpálené pánvi s trochou oleje smažte jednotlivé tortilly cca 1 minutu z každé strany.
Výživové údaje* na 1 tortillu
Energie 101 kcal
Bílkoviny 7,2 g
Sacharidy 3,9 g
Tuky 5,9 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*