Květákové placky

Konečně se v obchodech opět objevuje květák, který nebyl nějakou dobu dostupný. Díky letošní situaci bude cena květáku bohužel s velkou pravděpodobností o něco vyšší, než jsme bývali zvyklí. To ale nic nemění na faktu, že je květák skvělou živinami nabitou potravinou a stojí za to ho zařadit do jídelníčku.

Jedním z mých nejoblíbenějších receptů z květáku jsou tyto květákové placky. Nejprve si uvařte květákovou rýži podle receptu zde na blogu, nechte ji vychladnout a poté se můžete pustit do přípravy květákových placek.

Květákové placky se hodí jako příloha k masu nebo místo tortilly pro přípravu oblíbených mexických pokrmů, jako je burrito nebo tacos. Můžete je použít také jako základ na pizzu.

Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Počet porcí

4 porce

Příprava květákové rýže

30 minut

Příprava těsta

5 minut

Pečení

30 minut

Suroviny

  • 1 větší květák

  • 3 vejce

  • oregano

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Nejprve si připravíme květákovou rýži (klikněte pro recept).
  • Uvařenou květákovou rýži necháme vychladnout, rozprostřeme na plátýnko nebo kuchyňskou utěrku a pořádně přes ni vyždímáme.
  • Květákovou hmotu dáme do mísy, přidáme vejce, oregano, pepř a sůl a smícháme.
  • Na plechu s pečícím papírem poté vytvoříme jednotlivé placky.
  • Pečeme v troubě na 170°C cca 30 minut, dokud nezačne placka na okrajích hnědnout.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 123 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 7,5 g
Tuky 5,8 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*