Domů » Květákové placky
Květákové placky (Paleo, Whole30, Lowcarb, Keto, GAPS)

Květákové placky

Konečně se v obchodech opět objevuje květák, který nebyl nějakou dobu dostupný. Díky letošní situaci bude cena květáku bohužel s velkou pravděpodobností o něco vyšší, než jsme bývali zvyklí. To ale nic nemění na faktu, že je květák skvělou živinami nabitou potravinou a stojí za to ho zařadit do jídelníčku.

Jedním z mých nejoblíbenějších receptů z květáku jsou tyto květákové placky. Nejprve si uvařte květákovou rýži podle receptu zde na blogu, nechte ji vychladnout a poté se můžete pustit do přípravy květákových placek.

Květákové placky se hodí jako příloha k masu nebo místo tortilly pro přípravu oblíbených mexických pokrmů, jako je burrito nebo tacos. Můžete je použít také jako základ na pizzu.

Další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin vhodné (nejen) pro program Whole30 naleznete v mé kuchařce WHOLE30 RECEPTY.

Whole30 recepty kuchařka

Květákové placky (paleo, whole30, low carb, keto, scd, gaps)

Počet porcí

4 porce

Příprava květákové rýže

30 minut

Příprava těsta

5 minut

Pečení

30 minut

Suroviny

  • 1 větší květák

  • 3 vejce

  • oregano

  • sůl

  • pepř

Postup

  • Nejprve si připravte květákovou rýži (klikněte pro recept).
  • Uvařenou květákovou rýži nechte vychladnout, rozprostřete na plátýnko nebo kuchyňskou utěrku a pořádně přes ni vyždímejte.
  • Květákovou hmotu dejte do mísy, přidejte vejce, oregano, pepř a sůl a smíchejte.
  • Na plechu s pečícím papírem poté vytvořte jednotlivé placky.
  • Pečte v troubě na 170 °C cca 30 minut, dokud nezačnou placky na okrajích hnědnout.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 123 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 7,5 g
Tuky 5,8 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*