Jmenuji se Anna Keclíková a jsem specialista na informační zdroje pro vědu a výzkum.

Vystudovala jsem informatiku a chemii na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze, díky čemuž mám nejen inženýrský titul, ale také základní znalosti z různých oblastí chemie, umím trochu programovat a především se vyznám v chemických informacích. Následně jsem 10 let pracovala v Národní technické knihovně, kde byly mou specializací elektronické informační zdroje pro vědu a výzkum. Po všech stránkách se tedy vyznám ve vědecké literatuře. Aktuálně se kromě svých dvou malých kluků věnuji především popularizaci vědy, kritického myšlení a také svému doktorskému studiu v oboru informačních studií na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy.

Ve volných chvílích ráda vařím a peču, jak můžete vidět v množství receptů zde na blogu, a zajímám se o výživu a zdravý životní styl. A právě zájem o zdraví mě před lety přivedl k tématu kritického myšlení. Začala jsem se totiž cítit zmatená ze všech těch informací, které si často vzájemně protiřečily. Došlo mi, že správnou cestou není snažit se mít co nejvíce informací, ale umět si je dobře vybrat a rozpoznat ty důvěryhodné. Kritické myšlení je tak za mě naprostým základem zdravého životního stylu. Zároveň můžeme díky němu činit lepší rozhodnutí nejen v osobním, ale i v profesním životě.

Pojďme společně bojovat proti dezinformacím a mýtům na základě vědecky podložených informací a nejmodernějšího výzkumu. 

Přednáším téma kritické myšlení

Problémem dnešní doby již dávno není nedostatek informací, ale naopak jejich přebytek. Ukážu vám, jak této všudypřítomné záplavě čelit a rozpoznat důvěryhodné zdroje informací. Díky tomu budete moci činit lepší rozhodnutí ve svém profesním i osobním životě.

webinář Jak se vyznat v informacích

Více informací a aktuálně vypsané termíny naleznete v sekci webináře.

Máte zájem o individuální kurz? Neváhejte se na mě obrátit. Po domluvě je možné dorazit i k vám a uspořádat seminář naživo.

Přednáším téma vědecká literatura

Na seminář Jak se vyznat v informacích volně navazuje druhý s názvem Odhalte, co ví věda: Základy práce s vědeckou literaturou.

Věda je nejlepším nástrojem poznání světa, který máme k dispozici. Naučím vás pracovat s vědeckou literaturou tak, abyste byli sami schopni ji využít a dohledat si potřebné informace.

Více informací a aktuálně vypsané termíny naleznete v sekci webináře.

Máte zájem o individuální kurz? Neváhejte se na mě obrátit. Po domluvě je možné dorazit i k vám a uspořádat seminář naživo.

Píšu články podložené aktuálním výzkumem

Zvyšte hodnotu a důvěryhodnost svých článků a obsahu na sociálních sítích. Napíšu pro vás kvalitní článek na základě vědecky podložených informací z ověřených zdrojů.

Kromě článků zde na webu jsem napsala také několik článků pro blog Institutu moderní výživy. Dále pravidelně odpovídám na dotazy v rámci projektu Zeptej se vědce (FBIG a X).

Ukázka článků

KECLÍKOVÁ, Anna. Zeptej se vědce: A tati, prdí taky hadi? 100+1 zahraničních zajímavostí [online]. 2023-11-19. Dostupné z: https://www.stoplusjednicka.cz/zeptej-se-vedce-prdi-taky-hadi

KECLÍKOVÁ, Anna. Zeptej se vědce: Může nám uškodit, když sníme teplý koláč vytažený přímo z trouby? 100+1 zahraničních zajímavostí [online]. 2023-11-0. Dostupné z: https://www.stoplusjednicka.cz/zeptej-se-vedce-muze-nam-uskodit-kdyz-snime-teply-kolac-vytazeny-primo-z-trouby

@zeptej_se_vedce „Konzumace kravského mléka.“ Instagram [online]. 2023-05-23.
Dostupné z: https://www.instagram.com/p/Csku_v4I9aJ/

Hmyz v potravinách – zkáza nebo spása lidské společnosti? Institut moderní výživy [online]. 2023-04-26. Dostupné z: https://www.institutmodernivyzivy.cz/hmyz-v-potravinach/

Zelené potraviny – zázrak nebo předražené placebo? Institut moderní výživy [online]. 2023-04-13. Dostupné z: https://www.institutmodernivyzivy.cz/zelene-potraviny/

Zdravý mikrobiom – jak ho podpořit a na co si dát pozor? Institut moderní výživy [online]. 2023-03-30. Dostupné z: https://www.institutmodernivyzivy.cz/mikrobiom/

@zeptej_se_vedce „Je dobrý nápad sníst po porodu svoji placentu?“ Instagram [online]. 2022-04-14. Dostupné z: https://www.instagram.com/p/CcU7YbbK5Sz/

Reference

Na spolupráci s Annou se vždy těším. Je profík, její rešerše jsou pečlivé a komplexní, skvěle se s ní komunikuje, dodržuje termíny a na výsledcích jí záleží stejně jako mně (někdy dokonce ještě víc! 🙂 ). Všem ji vřele doporučuju a já sama doufám, že se s ní u nějakého dalšího projektu brzy opět potkám.

Alžběta Švarcová, copywriterka, blogerka a konzultantka

Pokud hledáte někoho, kdo vám ušetří desítky hodin práce a oddělí na poli informací zrno od plev, našli jste tu správnou osobu. Profesionální přístup, vysoká míra odbornosti, 100 % ověřené zdroje, rychlé a kvalitní zpracování. Velmi také oceňuji možnost přetavení rešerše v článek, což ušetří ještě o něco více času a námahy. S Annou spolupracuji dlouhodobě a mohu jen a jen doporučit!

Lucie Podolová, certifikovaný AIP kouč

V Nutric Bistro krabičkové dietě je vysoká konkurence a my sázíme především na obsahový marketing. Přestože copywriterů různých úrovní je dnes mnoho, málo kdo dokáže udělat takovou rešerši v nových studiích na poli vlivu stravování na zdraví jako Anička. Dokáže velmi dobře shrnout poznatky z různých zdrojů, byť jsou občas závěry jednotlivých zdrojů v rozporu. Doporučuji.

David Brhel, majitel Nutric Bistro

Máte i vy zájem o mé služby? Pak se na mě neváhejte obrátit.

Těším se na spolupráci

Anna

Anna Keclíková