kuře na paprice

Kuře na paprice z pomalého hrnce

Po čase tu mám opět jednu českou klasiku trochu jinak. Pokud nemáte pomalý hrnec, můžete kuře na paprice připravit samozřejmě i tradičně v hrnci na plotně. Příprava v pomalém hrnci je ale mnohem pohodlnější.

Místo běžně používané smetany dávám do kuřete na paprice domácí kešu mléko, které je jemné a má lehce nasládlou chuť. Zkoušela jsem i jiná alternativní mléka a kešu mléko se mi osvědčilo nejvíce. Použít můžete ale i jiné mléko nebo smetanu, které máte rádi.

Jako příloha se hodí například rýže, dýňové tolárky nebo vaječné palačinky.

Počet porcí

4

Příprava

5+10 minut

Vaření

4 hodiny

Suroviny

  • 4 kuřecí čtvrtky

  • 1 hrnek vody nebo kuřecího vývaru

  • ½ hrnku domácího kešu mléka (můžete použít i jiné, které máte rádi)

  • 1 malá cibule

  • 1 lžíce mleté papriky

  • 1 lžíce oleje

  • 1 lžička soli

Postup

  • V nádobě pomalého hrnce necháme na lžíci oleje obdělat cibulku, poté zaprášíme mletou paprikou a zalijeme hrnkem vody nebo vývaru.
  • Hrnec přendáme do základny, přidáme kuřecí čtvrtky a osolíme.
  • Vaříme na stupeň II 4 hodiny.
  • Po uvaření kuře z hrnce vyndáme a odložíme stranou.
  • Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem do hladka, přidáme půl hrnku mléka a zamícháme.
  • Kuřecí maso obereme od kosti a dáme zpět do omáčky.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 178 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 2,3 g
Tuky 6 g

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*