Domů » Cuketový chlebíček s vlašskými ořechy
Paleo cuketový chlebíček s vlašskými ořechy bez lepku

Cuketový chlebíček s vlašskými ořechy

Receptů z cukety není v jejich sezóně nikdy dost. Obzvlášť pokud je pěstujete na zahrádce a dozrávají vám ve velkém. Proto tu mám pro vás jeden další, na kterém věřím, že si pochutnáte.

Celkem jsem letos vyladila hned 4 zbrusu nové cuketové recepty. Kromě tohoto skvělého cuketového chlebíčku ještě cuketové placky se slaninou, bramboráčky s cuketou a karobovo-cuketový chlebíček, který najdete v mé e-kuchařce s názvem DEZERTY BEZ ALERGENŮ.

Z předchozích let ode mě můžete znát ještě cuketové špagety, koprovku z cukety (vřele doporučuji vyzkoušet) a cuketové brownies.

Paleo cuketový chlebíček s vlašskými ořechy bez lepku

Pro tento recept jsem zvolila podobu chlebíčku. Není však problém místo chlebíčku upéct ze stejného těsta třeba cuketový koláč nebo cuketové muffiny. Jednoduše použijte formu, kterou máte k dispozici. V případě použití formy, kde je těsto nižší, doporučuji jen zkrátit dobu pečení (viz postup níže).

Cuketový chlebíček s vlašskými ořechy (BEZ LEPKU, paleo)

Počet porcí

1 chlebíček (10 plátků)

Příprava

10 minut

Pečení

1 hodinu

Suroviny

Paleo cuketový chlebíček s vlašskými ořechy bez lepku

Postup

  • Necháme předehřát troubu na 170 °C.
  • Cuketu omyjeme a nastrouháme na jemno. Poté z ní vyždímáme co nejvíce přebytečné vody.
  • V míse smícháme všechny suché ingredience, tedy mandlovou, tapiokovou a kokosovou mouku, dále skořici, jedlou sodu a špetku soli.
  • Zvlášť si smícháme suroviny tekuté, tedy vejce, javorový sirup, olej, ocet a vanilkový extrakt.
  • Následně veškeré ingredience smícháme dohromady a vytvoříme si těsto na chlebíček. Pár ořechů si můžeme nechat stranou a nasypat je navrch chlebíčku.
  • Těsto přendáme do formy vyložené pečícím papírem. Pokud nemáme malou formu na chlebíček, můžeme použít i zapékací misku nebo třeba formu na muffiny. Navrch ještě posypeme ořechy, které jsme si nechali stranou.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C cca 1 hodinu. Pokud používáme formu na muffiny nebo jinou, kde je těsto nižší, doporučuji snížit dobu pečení cca na 45 minut.
  • Necháme zcela vychladnout a poté můžeme krájen na plátky.
Výživové údaje* na 1 plátek chlebíčku
Energie 177 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 13,1 g
Tuky 12 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*