Domů » Cuketový chlebíček s vlašskými ořechy
Paleo cuketový chlebíček s vlašskými ořechy bez lepku

Cuketový chlebíček s vlašskými ořechy

Receptů z cukety není v jejich sezóně nikdy dost. Obzvlášť pokud je pěstujete na zahrádce a dozrávají vám ve velkém. Proto tu mám pro vás jeden další, na kterém věřím, že si pochutnáte.

Celkem jsem letos vyladila hned 4 zbrusu nové cuketové recepty. Kromě tohoto skvělého cuketového chlebíčku ještě cuketové placky se slaninou, bramboráčky s cuketou a karobovo-cuketový chlebíček, který najdete v mé e-kuchařce s názvem DEZERTY BEZ ALERGENŮ.

Z předchozích let ode mě můžete znát ještě cuketové špagety, koprovku z cukety (vřele doporučuji vyzkoušet) a cuketové brownies.

Paleo cuketový chlebíček s vlašskými ořechy bez lepku

Pro tento recept jsem zvolila podobu chlebíčku. Není však problém místo chlebíčku upéct ze stejného těsta třeba cuketový koláč nebo cuketové muffiny. Jednoduše použijte formu, kterou máte k dispozici. V případě použití formy, kde je těsto nižší, doporučuji jen zkrátit dobu pečení (viz postup níže).

Cuketový chlebíček s vlašskými ořechy (BEZ LEPKU, paleo)

Počet porcí

1 chlebíček (10 plátků)

Příprava

10 minut

Pečení

1 hodinu

Suroviny

Paleo cuketový chlebíček s vlašskými ořechy bez lepku

Postup

  • Nechte předehřát troubu na 170 °C.
  • Cuketu omyjte a nastrouhejte na jemno. Poté z ní vyždímejte co nejvíce přebytečné vody.
  • V míse smíchejte všechny suché ingredience, tedy mandlovou, tapiokovou a kokosovou mouku, dále skořici, jedlou sodu a špetku soli.
  • Zvlášť si smíchejte suroviny tekuté, tedy vejce, javorový sirup, olej, ocet a vanilkový extrakt.
  • Následně veškeré ingredience smíchejte dohromady a vytvořte si těsto na chlebíček. Pár ořechů si můžete nechat stranou a nasypat je navrch chlebíčku.
  • Těsto přendejte do formy vyložené pečícím papírem. Pokud nemáte malou formu na chlebíček, můžete použít i zapékací misku nebo třeba formu na muffiny. Navrch ještě posypte ořechy, které jste si nechali stranou.
  • Pečte v předehřáté troubě na 170 °C cca 1 hodinu. Pokud používáte formu na muffiny nebo jinou, kde je těsto nižší, doporučuji snížit dobu pečení cca na 45 minut.
  • Nechte zcela vychladnout a poté můžete krájet na plátky.
Výživové údaje* na 1 plátek chlebíčku
Energie 177 kcal
Bílkoviny 5 g
Sacharidy 13,1 g
Tuky 12 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*