Cuketové brownies

Cuketová sezóna je v plném proudu. Také vám cukety dozrávají ve velkém a vy už nevíte, co s nimi, a rozdáváte je všem příbuzným a známým? Tak to je ideální příležitost vyzkoušet nějaký nový způsob přípravy.

Cuketa má v kuchyni velké množství využití. Výborná je na grilu, můžete ji nastrouhat do salátů, bramboráků a podobně, nebo z ní vyrobit alternativu těstovin. Skvěle se cuketa hodí také při pečení, například jako základ lahodného extra čokoládového brownies.

Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Věděli jste, že

Recept na brownie pochází z Chicaga již z konce 19. století a je spojován se jménem Bertha Palmer. Ve Spojených státech a Kanadě je tento moučník velmi populární. Dodnes si ho můžete vychutnat podle původní receptury v hotelu Palmer House.

zdroj
The Palmer House Brownie. Downtown Chicago Hotel – Palmer House Hilton, IL [online]. [cit. 2020-07-16]. Dostupné z: https://www.palmerhousehiltonhotel.com/about-our-hotel/thebrownie/

Počet porcí

9

Příprava

10 minut

Pečení

1 hodina

Suroviny

  • 1 středně velká cuketa (cca 300 g)

  • 1 hrnek (cca 100 g) mandlové mouky nebo najemno nasekaných mandlí

  • ½ hrnku (cca 50 g) kakaa

  • 2 vejce

  • ½ hrnku (100 ml) mandlového nebo jiného ořechového mléka

  • ¼ hrnku (cca 60 g) přepuštěného másla

  • ¼ hrnku (cca 90 g) medu

  • 1 lžička vanilkového extraktu (volitelně)

Postup

  • Troubu předehřejeme na 170°C.
  • Máslo si roztopíme.
  • Cuketu nastrouháme najemno a vyždímáme z ní přebytečnou vodu.
  • Ostatní ingredience smícháme dohromady a poté přimícháme cuketu.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca hodinu.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 190 kcal
Bílkoviny 5,3 g
Sacharidy 12,1 g
Tuky 13,6 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*