Máte rádi bramboráky? Co takhle si je dopřát ve zdravější variantě bez zbytečného smažení v obrovském množství oleje? Část brambor v bramborácích můžeme nahradit cuketou, což ocení především ti, kterým se na zahrádce urodila spousta cuket a už nevědí, kam s nimi.
Bramboráčky si vychutnáme tradičně jen tak samotné, nebo je můžeme použít jako chutnou zdravou přílohu. Výborně se hodí například k různým masovým směsím. Při podávání můžeme k bramboráčkům přidat také nějaký dip. Množství receptů na rychlé dipy najdete například v mé kuchařce WHOLE30 RECEPTY, která je plná receptů na jednoduché recepty z dostupných surovin vhodné (nejen) pro program Whole30.

2 (asi 10 bramboráčků)
10 minut
cca 20 minut
Suroviny
2 středně velké brambory (cca 300 g)
1 menší cuketa (cca 200 g)
2 vejce
1/4 hrnku mandlové mouky
4-5 stroužků česneku
1-2 lžíce majoránky
1 lžička soli
špetka pepře
pár kapek oleje na smažení
Postup
- Brambory oškrábeme a společně s cuketou nastrouháme najemno. Poté vyždímáme, abychom odstranili co nejvíce přebytečné vody.
- Poté smícháme v míse s ostatními ingrediencemi.
- Rozpálíme si pánev s pár kapkami oleje a na ní tvoříme a smažíme bramboráčky cca 2-3 minuty z každé strany.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 412 kcal |
Bílkoviny | 16,4 g |
Sacharidy | 56,5 g |
Tuky | 13,2 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.