Raw cheesecake do skleničky

Raw cheesecake do skleničky

Pokud si mohu vybrat cukrárnu, do které zajdu, volím některou z raw cukráren, kde si téměř vždy spolehlivě pochutnám. Doma však až na svůj banánový cheesecake a čokoládovo-pomerančový dort raw dorty nepřipravuji. Ingredience na jeden klasický raw dort, jehož základem jsou obvykle kešu ořechy a kokosový olej či kakaové máslo, vyjdou totiž na několik set korun. Pokud se vám pak dort nepovede, vyhodili jste tedy poměrně dost peněz. Navíc celý raw dort pro dvě osoby je opravdu hodně.

Raw cheesecake do skleničky

Nedávno jsem dostala nápad, jak vytvořit pouze jednu porci cheesecaku, když už na něj dostanu chuť. Tím řešením je cheesecake do skleničky. Jednoduše si tak připravíte přesně tolik porcí, kolik potřebujete nebo kolik víte, že bez problému sníte. Navíc si ze základního kešu krému snadno připravíte různé příchutě.

Raw cheesecake do skleničky

Níže naleznete recept na jednoduchý základní raw cheesecake, který můžete dále obměňovat dle vlastní chuti a fantazie, stejně jako u klasického cheesecaku. Vyzkoušejte různé druhy ořechů pro základ, do kešu krému pak přidejte kakao či nějaké ovoce. Cheesecake můžete také navrch polít čokoládovou polevou, karamelem či ozdobit ovocem.

Uvedené množství vystačí na 4 porce cheesecaku, samozřejmě si ho však můžete uzpůsobit podle počtu porcí, které potřebujete. Minimálně doporučuji připravit dvě porce, menší množství by se vám mohlo špatně mixovat.

Raw cheesecake do skleničky

Počet porcí

4

Příprava

15 minut

Tuhnutí

min. 2 hodiny

Suroviny

  • Základ/korpus
  • 1/4 hrnku (cca 50 g) mandlí

  • 1/4 hrnku (cca 20 g) strouhaného kokosu

  • 2 medjool datle nebo 40 g datlové pasty či jiných datlí

  • 1 lžíce kokosového oleje

  • 1 lžíce nepraženého raw kakaa (volitelně)

  • Krém
  • 1 hrnek (cca 140 g) kešu ořechů, min. 2 hodiny namočených

  • 1/4 hrnku kokosového nebo jiného vašeho oblíbeného ořechového mléka

  • 1/4 hrnku (cca 50 g) roztopeného kokosového oleje nebo kakaového másla (pro čokoládovější chuť)

  • 1/4 hrnku javorového sirupu

  • 2 lžičky citrónové šťávy

  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Připravíme si 4 čisté skleničky, do kterých budeme tvořit naše cheesecaky.
  • Ingredience na korpus dáme do sekáčku a rozmixujeme. Pokud máte datle příliš suché, doporučuji je předem na cca 10 minut namočit.
  • Vzniklým těstem následně zakryjeme dno 4 připravených skleniček a lehce upěchujeme.
  • Z kešu ořechů slijeme veškerou vodu, ve které byly namočené, a propláchneme je čistou vodou. Poté je dáme do mísy společně s ostatními ingrediencemi na krém a vše rozmixujeme do hladkého těsta. Kešu ořechy jsou díky namočení dostatečně měkké, takže je bez problému rozmixujete i obyčejným tyčovým mixérem.
  • Krémem naplníme jednotlivé skleničky a dáme na pár hodin ztuhnout do lednice.
  • Hotové cheesecaky můžeme ještě polít čokoládovou polevou, karamelem či ozdobit ovocem podle chuti.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 530 kcal
Bílkoviny 9,2 g
Sacharidy 28,3 g
Tuky 41,8 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*