Z květáku snadno připravíte mnoho různých chutných příloh. Mezi mé oblíbené patří květáková rýže, květákové placky a pečený květák se slaninou (recept níže). Kombinaci květáku a slaniny si můžete vychutnat také v podobě krémové květákové polévky.
Pečený květák se slaninou se skvěle hodí například jako příloha k pečenému masu nebo steaku. Navíc je vhodný pro většinu typů diet. Vychutnat si tuto přílohu můžete, ať už držíte paleo, low carb, keto, GAPS, SCD nebo AIP.

2
10 minut
30 minut
Další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin vhodné (nejen) pro program Whole30 naleznete v mé kuchařce WHOLE30 RECEPTY.

Postup
- Troubu necháme předehřát na 200 °C.
- Květák očistíme a rozděláme na růžičky, slaninu nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.
- Vše dáme do pekáče, osolíme a zalijeme olejem.
- Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 30 minut.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 281 kcal |
Bílkoviny | 14,2 g |
Sacharidy | 13,7 g |
Tuky | 19 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.