Z květáku snadno připravíte mnoho různých chutných příloh. Mezi mé oblíbené patří květáková rýže, květákové placky a pečený květák se slaninou (recept níže). Kombinaci květáku a slaniny si můžete vychutnat také v podobě krémové květákové polévky.
Pečený květák se slaninou se skvěle hodí například jako příloha k pečenému masu nebo steaku. Navíc je vhodný pro většinu typů diet. Vychutnat si tuto přílohu můžete, ať už držíte paleo, low carb, keto, GAPS, SCD nebo AIP.
![Pečený květák se slaninou (AIP, paleo, low carb, keto, Whole30, SCD, GAPS)](https://www.receptyprozivot.cz/wp-content/uploads/2021/11/pečený-květák-se-slaninou-3-1024x684.jpg)
Pečený květák se slaninou (AIP, paleo, low carb, keto, Whole30, GAPS)
2
10 minut
30 minut
Další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin vhodné (nejen) pro program Whole30 naleznete v mé kuchařce WHOLE30 RECEPTY.
![Whole30 recepty kuchařka](https://www.receptyprozivot.cz/wp-content/uploads/2022/01/Whole30_mocup_final-1024x683.jpg)
Postup
- Troubu nechte předehřát na 200 °C.
- Květák očistěte a rozdělte na růžičky, slaninu nakrájejte na kostičky a česnek na plátky.
- Vše dejte do pekáče, osolte a zalijte olejem.
- Pečte v předehřáté troubě na 200 °C 30 minut.
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 281 kcal |
Bílkoviny | 14,2 g |
Sacharidy | 13,7 g |
Tuky | 19 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.