Domů » Pečený květák se slaninou
Pečený květák se slaninou (AIP, paleo, low carb, keto, Whole30, SCD, GAPS)

Pečený květák se slaninou

Z květáku snadno připravíte mnoho různých chutných příloh. Mezi mé oblíbené patří květáková rýže, květákové placky a pečený květák se slaninou (recept níže). Kombinaci květáku a slaniny si můžete vychutnat také v podobě krémové květákové polévky.

Pečený květák se slaninou se skvěle hodí například jako příloha k pečenému masu nebo steaku. Navíc je vhodný pro většinu typů diet. Vychutnat si tuto přílohu můžete, ať už držíte paleo, low carb, keto, GAPS, SCD nebo AIP.

Pečený květák se slaninou (AIP, paleo, low carb, keto, Whole30, SCD, GAPS)

Počet porcí

2

Příprava

10 minut

Pečení

30 minut

Suroviny

  • 1 květák (cca 500 g)

  • 100 g slaniny

  • 6 stroužků česneku

  • 1 lžíce oleje

  • sůl

Postup

  • Troubu necháme předehřát na 200 °C.
  • Květák očistíme a rozděláme na růžičky, slaninu nakrájíme na kostičky a česnek na plátky.
  • Vše dáme do pekáče, osolíme a zalijeme olejem.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C 30 minut.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 281 kcal
Bílkoviny 14,2 g
Sacharidy 13,7 g
Tuky 19 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*