Tapiokový pudink (Paleo, AIP, Vegan)

Tapiokový pudink

Mmm, pánové, říkám vám, nejhorší tapiokový pudink je pořád lepší než nejlepší pudink jakékoliv jiné chuti.“ Těmito slovy začíná 13. díl 2. řady seriálu Big Bang Theory.

Ačkoli v USA a dalších státech je tapiokový pudink populární, u nás na něj zatím narazíte většinou jen ve vybraných prodejnách zdravé výživy, kde bude slazen cukrem a vyroben z kravského či sójového mléka. Nejlepší způsob, jak si tedy tuto v zahraničí oblíbenou pochoutku vychutnat, je vyrobit si svůj vlastní.

Tapiokový pudink můžete ochutit dle vlastní chuti, u nás doma již dlouho vede níže uvedený vanilkový.

Počet porcí

2

Příprava

5 minut

Bobtnání

přes noc

Vaření

10-15 minut

Suroviny

  • 1/3 hrnku (cca 60 g) tapiokových perel

  • 1 hrnek kokosového nebo jiného vašeho oblíbeného mléka

  • 1 hrnek vody

  • 2 lžíce javorového sirupu

  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  • Tapiokové perly propláchneme a dáme do hrnce společně s mlékem a vodou. Necháme pár hodin, ideálně přes noc, nabobtnat v lednici.
  • Poté přidáme ostatní ingredience a na plotně přivedeme k varu.
  • Vaříme za občasného míchání 10-15 minut, dokud se nevytvoří hustý pudink.
    Pozor, pudink se může připalovat, takže opravdu poctivě pravidelně promíchávejte ode dna.
  • Dáme do formiček/misek, necháme vychladnout a poté skladujeme v lednici.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 322 kcal
Bílkoviny 1,5 g
Sacharidy 40,6 g
Tuky 17,1 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*