Červené kedlubnové zelí

Kdysi jsem se pokusila uvařit červené zelí bez cukru a upřímně to nebyla žádná sláva. Poté jsem objevila výbornou kombinaci červená řepa + kedlubna, která červené zelí skvěle nahradí.

Červené kedlubnové zelí se hodí jako příloha k různým druhům masa, u nás je oblíbené například k pečené kachně.  

Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Počet porcí

4

Příprava

15 – 20 minut

Vaření

45 minut

Suroviny

  • 2 červené řepy

  • 2 kedlubny

  • 1 cibule

  • 1 lžíce sádla nebo oleje na smažení

  • 2 lžíce octa (balsamico, jablečný nebo jiný)

  • 1 lžíce celého kmínu

  • 1 lžíce soli

  • 1 hrnek vody

Postup

  • řepu a kedlubnu zbavíme slupky a nastrouháme nahrubo
  • cibuli nakrájíme na kostičky a obděláme v hrnci na sádle
  • do hrnce pak přidáme nastrouhanou řepu a kedlubnu společně s ostatními ingrediencemi a dusíme 45 minut do změknutí
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 130 kcal
Bílkoviny 4,8 g
Sacharidy 18,5 g
Tuky 4,2 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*