Kdysi jsem se pokusila uvařit červené zelí bez cukru a upřímně to nebyla žádná sláva. Poté jsem objevila výbornou kombinaci červená řepa + kedlubna, která červené zelí skvěle nahradí.
Červené kedlubnové zelí se hodí jako příloha k různým druhům masa, u nás je oblíbené například k pečené kachně.
Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.
4
15 – 20 minut
45 minut
Suroviny
2 červené řepy
2 kedlubny
1 cibule
1 lžíce sádla nebo oleje na smažení
2 lžíce octa (balsamico, jablečný nebo jiný)
1 lžíce celého kmínu (vynechte při AIP eliminaci)
1 lžíce soli
1 hrnek vody
Postup
- řepu a kedlubnu zbavíme slupky a nastrouháme nahrubo
- cibuli nakrájíme na kostičky a obděláme v hrnci na sádle
- do hrnce pak přidáme nastrouhanou řepu a kedlubnu společně s ostatními ingrediencemi a dusíme 45 minut do změknutí
Výživové údaje* | na 1 porci |
---|---|
Energie | 130 kcal |
Bílkoviny | 4,8 g |
Sacharidy | 18,5 g |
Tuky | 4,2 g |
*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.
Výborný. Doporučuji si uvařit. Báječně se
to povedlo, moc jsme si pochutnali. Přidáváme mezi rodinné recepty.
Díky! :-K
Děkuji. Jsem ráda, že chutnalo. 🙂
Výborný. Doporučuji si uvařit. Báječně se to povedlo,
moc jsme si pochutnali. Přidáváme mezi rodinné recepty.
Díky! :-K
Děkuji. Jsem ráda, že chutnalo. 🙂