Červené kedlubnové zelí (Paleo, AIP, Whole30, Lowcarb, Keto, GAPS, Vegan)

Červené kedlubnové zelí

Kdysi jsem se pokusila uvařit červené zelí bez cukru a upřímně to nebyla žádná sláva. Poté jsem objevila výbornou kombinaci červená řepa + kedlubna, která červené zelí skvěle nahradí.

Červené kedlubnové zelí se hodí jako příloha k různým druhům masa, u nás je oblíbené například k pečené kachně.  

Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Počet porcí

4

Příprava

15 – 20 minut

Vaření

45 minut

Suroviny

  • 2 červené řepy

  • 2 kedlubny

  • 1 cibule

  • 1 lžíce sádla nebo oleje na smažení

  • 2 lžíce octa (balsamico, jablečný nebo jiný)

  • 1 lžíce celého kmínu (vynechte při AIP eliminaci)

  • 1 lžíce soli

  • 1 hrnek vody

Postup

  • Řepu a kedlubnu zbavíme slupky a nastrouháme nahrubo.
  • Cibuli nakrájíme na kostičky a obděláme v hrnci na sádle.
  • Do hrnce pak přidáme nastrouhanou řepu a kedlubnu společně s ostatními ingrediencemi a dusíme 45 minut do změknutí.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 130 kcal
Bílkoviny 4,8 g
Sacharidy 18,5 g
Tuky 4,2 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

4 Komentáře

  1. Nic ve zlém, ale po LŽÍCI soli je to nepoživatelné …. 😉

    • To mě mrzí, že vám nechutnalo. Každopádně nepoživatelné je asi silné slovo, nám to takto chutná. 😉 Samozřejmě pokud jste zvyklý málo solit, může to být pro vás moc, to si musí každý upravit dle sebe. Také dost záleží na velikosti řep a kedluben.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*