Mrkvová polévka

Na tento recept na mrkvovou polévku mě před lety přivedla známá. Byla to má první hustá krémová polévka, kterou jsem kdy zkoušela, a připravujeme ji doma dodnes. Musím uznat, že zvolená kombinace koření je opravdu velmi zajímavá a sama bych na ni pravděpodobně nepřišla. Za ty roky prošel původní recept několika obměnami a finální verzi naleznete níže.

Možností, jak připravit krémovou mrkvovou polévku, je samozřejmě celá řada. Je jen na vás, který postup a jaké ingredience si vyberete. Zkoušejte, experimentujte a najděte svou oblíbenou kombinaci chutí. Tento recept na mrkvovou polévku je jen jednou z chutných možností.

Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Při podávání můžete do mrkvové polévku přidat vařená vejce, trochu kokosové smetany nebo semínka podle chuti.

Počet porcí

2

Příprava

10 minut

Vaření

20 minut

Suroviny

  • 500 g mrkve

  • 1 cibule

  • zázvor

  • 1 lžíce přepuštěného másla

  • 1 hrnek kuřecího nebo zeleninového vývaru

  • 2 lžíce strouhaného kokosu

  • nové koření

  • drcený koriandr

  • drcený kardamom

  • limetka

  • pepř

  • sůl

Postup

  • Do hrnce dáme lžíci másla a obděláme na něm nakrájenou cibuli.
  • Přidáme 1 lžíci nadrobno nakrájeného zázvoru a na kolečka nakrájenou mrkev a chvíli orestujeme.
  • Posypeme kokosem, zalijeme vývarem, přidáme pár kuliček nového koření, ¼ lžičky koriandru a špetku kardamomu a necháme vařit do změknutí, cca 20 minut.
  • Do polévky vymačkáme šťávu z limetky a vše rozmixujeme do hladka.
  • Osolíme a opepříme podle chuti.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 190 kcal
Bílkoviny 2,9 g
Sacharidy 18,3 g
Tuky 12,4 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*