Losos s citrónem a česnekem (Paleo, AIP, Whole30, Lowcarb, Keto, GAPS)

Losos s citrónem a česnekem

Losos patří mezi výborné zdroje kvalitních bílkovin s vysokým obsahem omega-3 mastných kyselin. Snadno a rychle si ho připravíte na mnoho chutných způsobů, třeba pečeného v troubě, odkud ho za pár minut vyndáte a můžete hned podávat.

Jako příloha k lososovi se hodí například pečené batáty nebo cuketové špagety.

Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Věděli jste, že

Americká kardiologická asociace doporučuje dopřávat si lososa, či jiné tučné ryby, dvakrát týdně jako prevenci proti srdečnímu infarktu.

zdroj
Eating fish twice a week reduces heart stroke risk. American Heart Association News [online]. 2018 [cit. 2020-05-12]. Dostupné z: https://www.heart.org/en/news/2018/05/25/eating-fish-twice-a-week-reduces-heart-stroke-risk

Počet porcí

2

Příprava

10 minut

Pečení

12 minut

Suroviny

  • 400-500 g lososa

  • 1 citrón

  • 2 stroužky česneku

  • 2 lžíce čerstvé petržele

  • 1 lžíce oleje pro teplou kuchyni

  • sůl

  • pepř (vynechte při AIP eliminaci)

Postup

  • Troubu necháme předehřát na 200°C.
  • Z prostředka citrónu odkrojíme 4 plátky, ze zbytku ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
  • V misce poté smícháme s prolisovaným česnekem, petrželí, solí, pepřem a olejem.
  • Lososa dáme do zapékací mísy a potřeme připravenou směsí.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 200°C 10-12 minut.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 480 kcal
Bílkoviny 40,6 g
Sacharidy 2,4 g
Tuky 31 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*