Sekaná

Žádné rohlíky, žádná strouhanka, žádné mléko. Výbornou sekanou si jednoduše připravíte pouze z masa, vajec a koření. Nebojte se, opravdu bude držet pohromadě a nerozpadne se. A pokud ji chcete ještě vylepšit, přidejte kousek slaniny.

Na domácí sekané si pochutnají velcí i malí, náš dvouletý syn si ji hned zamiloval.

Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Věděli jste, že

Váš řezník vám zdarma na požádání namele maso dle vašeho výběru. Můžete požádat i o více druhů dohromady. Jemu to zabere maximálně pár minut a vy to máte bez práce a bez nutnosti čištění mlýnku a půlky kuchyně.

Počet porcí

8 porcí

Příprava

10 minut

Pečení

cca 2 hodiny

Suroviny

  • 0,5 kg vepřového mletého masa

  • 0,5 kg hovězího mletého masa

  • 2 vejce

  • 1 větší cibule

  • majoránka

  • sůl

  • pepř

Postup

  • troubu předehřejeme na 170°C
  • cibuli nakrájíme na kostičky a všechny ingredience řádně promícháme v míse, nejlépe to jde ručně
  • s umíchanou sekanou doporučuji ještě párkrát hodit o linku, aby se odstranil přebytečný vzduch a sekaná držela pěkně pohromadě
  • vytvoříme bochánek sekané a dáme do zapékací mísy
  • pečeme přiklopené v předehřáté troubě 1,5 hodiny
  • odklopíme a necháme udělat kůrčičku (15 – 30 minut, podle toho, jak máme rádi sekanou opečenou)
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 225 kcal
Bílkoviny 34,4 g
Sacharidy 2,1 g
Tuky 10,3 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*