Salát coleslaw

Už je to opravdu dávno, co jsem naposledy navštívila nějaký fast food. Mým nejoblíbenějším bylo tehdy KFC. Milovala jsem jejich pikantní smažené kuře a salát coleslaw. Bez smaženého kuřete se v rámci zdravého životního stylu obejdu, ale salát coleslaw si občas doma ráda připravím.

Věděli jste, že

Bílé hlávkové zelí patří mezi nejlepší zdroje antioxidantů a obsahuje i další sloučeniny, které bojují proti volným radikálům a chrání nás před vznikem rakoviny. Dále obsahuje vitaminy C a K, draslík, který snižuje krevní tlak, a také značné množství vlákniny, která nás zasytí na delší dobu a podporuje zdravé trávení.

zdroje
CONNELL, Heather a Julia MARANAN. Poznejte paleo superpotraviny: nejlepší paleo potraviny pro spalování tuků, tvorbu svalů a dosažení optimálního zdraví. Přeložil Lenka Marie ČAPKOVÁ. Praha: Synergie Publishing SE, [2015]. ISBN 978-80-7370-382-0.
ALLEN, Susan. Jídlo léčí: převratná stravovací strategie boje proti nemoci od nachlazení po osteoporózu. Praha: Reader’s Digest, 2010. ISBN 9788074061073.

Počet porcí

2

Příprava

10 minut

Suroviny

  • 2 hrnky nakrájeného bílého hlávkového zelí (cca 200 g)

  • 2 mrkve

  • 2 lžíce domácí majonézy

  • 1 lžíce medu

  • 1 lžíce octa

  • 1 lžička soli

  • pepř

Postup

  • Zelí i mrkev nakrájíme na nudličky nebo nastrouháme nahrubo na struhadle a dáme do mísy.
  • Přidáme ostatní ingredience a vše promícháme.
  • Necháme chvíli uležet v lednici nebo můžeme ihned podávat.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 228 kcal
Bílkoviny 2,4 g
Sacharidy 17,5 g
Tuky 16,4 g

* Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*