Domů » Raw sušenky s kousky čokolády
Raw sušenky s čokoládovými kousky

Raw sušenky s kousky čokolády

Před lety jsem si v jedné ze svých oblíbených pražských raw cukráren dala zákusek nazvaný “raw sušenky”. Byl to jeden z nejlepších raw zákusků, jaký jsem kdy měla. Bohužel jsem od té doby již nikdy na sušenky v cukrárně nenarazila. A tak jsem nelenila a pokusila se vytvořit své vlastní raw sušenky.

S receptem na raw sušenky jsem si dlouho hrála, abych vychytala ten nejlepší poměr ingrediencí a s výsledkem jsem maximálně spokojená. Sušenky jsou za mě akorát sladké a mají skvělou konzistenci. Doporučuji je skladovat v lednici, kde zůstanou pěkně pevné. Obsažený kokosový olej totiž při pokojové teplotě rychle taje, takže i sušenky začnou měknout.

Raw sušenky s čokoládovými kousky

Raw sušenky s kousky čokolády

Počet porcí

20 malých sušenek o ⌀ 5 cm

Příprava

10-15 minut

Suroviny

Raw sušenky s čokoládovými kousky

Postup

  • Pokud nemáte, nejprve si namelte na jemno ovesné vločky, kešu ořechy a kokosový cukr. Doporučuji každou surovinu namlít zvlášť. Výborně se k tomuto účelu hodí nožový mlýnek na kávu.
  • Následně všechny ingredience kromě kousků čokolády smíchejte dohromady a vytvořte si těsto.
  • Přidejte čokoládové kousky a zamíchejte je do těsta. Pár kousků si můžete schovat a dát je později navrch na hotové sušenky.
  • Z těsta tvořte jednotlivé sušenky. Navrch je můžete ještě ozdobit pár kousky čokolády.
  • Hotové sušenky dejte ještě přibližně na hodinu ztuhnout do lednice. Poté můžete podávat. Sušenky doporučuji skladovat v lednici. Při pokojové teplotě začne tát kokosový olej a sušenky ztratí svou pevnost.
Výživové údaje* na 1 sušenku
Energie 102 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 6,8 g
Tuky 7,3 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*