Domů » Raw sušenky s kousky čokolády
Raw sušenky s čokoládovými kousky

Raw sušenky s kousky čokolády

Před lety jsem si v jedné ze svých oblíbených pražských raw cukráren dala zákusek nazvaný “raw sušenky”. Byl to jeden z nejlepších raw zákusků, jaký jsem kdy měla. Bohužel jsem od té doby již nikdy na sušenky v cukrárně nenarazila. A tak jsem nelenila a pokusila se vytvořit své vlastní raw sušenky.

S receptem na raw sušenky jsem si dlouho hrála, abych vychytala ten nejlepší poměr ingrediencí a s výsledkem jsem maximálně spokojená. Sušenky jsou za mě akorát sladké a mají skvělou konzistenci. Doporučuji je skladovat v lednici, kde zůstanou pěkně pevné. Obsažený kokosový olej totiž při pokojové teplotě rychle taje, takže i sušenky začnou měknout.

Raw sušenky s čokoládovými kousky

Raději než hotové čokoládové pecičky používám do sušenek čokoládu, kterou si nožem nakrájím na menší kousku. Mou nejoblíbenější raw čokoládou je jednoznačně čokoláda od značky My Raw Joy. A protože mám tuto značku, která původně vznikla v České republice, opravdu ráda, oslovila jsem ji a vyjednala pro vás slevu 10 % při nákupu na webu myrawjoy.com. Pro uplatnění slevy použijte kód “receptyprozivot10”.

Raw sušenky s čokoládovými kousky

Počet porcí

20 malých sušenek o ⌀ 5 cm

Příprava

10-15 minut

Suroviny

  • 1 hrnek (cca 140 g) kešu ořechů, namletých na jemno

  • 1 hrnek (cca 100 g) na jemno mletých ovesných vloček
    nebo mandlové mouky (pro paleo verzi)

  • 1/3 hrnku (cca 75 g) kokosového oleje

  • 2 lžíce na jemno mletého kokosového nebo datlového cukru

  • 1 lžička vanilkového extraktu nebo 1/4 lžičky mleté vanilky

  • 1/4 hrnku (cca 40 g) čokoládových kousků

Postup

  • Pokud nemáme, nejprve si nameleme na jemno ovesné vločky, kešu ořechy a kokosový cukr. Doporučuji každou surovinu namlít zvlášť. Výborně se k tomuto účelu hodí nožový mlýnek na kávu.
  • Následně všechny ingredience kromě kousků čokolády smícháme dohromady a vytvoříme si těsto.
  • Přidáme čokoládové kousky a zamícháme je do těsta. Pár kousků si můžeme schovat a dát je později navrch na hotové sušenky.
  • Z těsta tvoříme jednotlivé sušenky. Navrch je můžeme ještě ozdobit pár kousky čokolády.
  • Hotové sušenky dáme ještě přibližně na hodinu ztuhnout do lednice. Poté můžeme podávat. Sušenky doporučuji skladovat v lednici. Při pokojové teplotě začne tát kokosové máslo a sušenky ztratí svou pevnost.
Výživové údaje* na 1 sušenku
Energie 102 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 6,8 g
Tuky 7,3 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*