Domů » Kuřecí minipizzy
Kuřecí minipizzy (Paleo, Lowcarb, Keto, GAPS)

Kuřecí minipizzy

Recepty na zdravější verzi klasického těsta na pizzu obvykle obsahují nějakou alternativu bílé mouky, ať už je to celozrnná, mandlová nebo jiná. Já na to šla trochu jinak a těsto na pizzu dělám z masa. Konkrétně se mi osvědčilo kuřecí, nejčastěji používám kombinaci půl na půl kuřecích prsou a kuřecích stehenních řízků. Těsto bez problému drží pohromadě, nemusíte se bát vytvořit ani jednu velkou pizzu.

Náplň na pizzu připravte podle vlastní chuti, jako jste zvyklí u tradiční pizzy. Doporučovala bych v tomto případě už nepřidávat další maso, ale i to je možné.

Jako příloha se hodí lehký zeleninový salát nebo třeba grilovaná zelenina, například v podobě zeleninových hranolek. Ano, pizza a hranolky! No nezní to báječně? 😉

Další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v mé e-kuchařce WHOLE30 RECEPTY, ve které je obsaženo celkem 50 chutných receptů vhodných nejen pro program Whole30.

Whole30 recepty kuchařka

Kuřecí minipizzy (paleo, low carb, keto, SCD, GAPS)

Počet porcí

4

Příprava

5 minut

Pečení

25 + 15 minut

Omáčka

10 minut

Suroviny

  • Těsto
  • 500-600 g mletého kuřecího masa (půl na půl kuřecích prsou a kuřecích stehenních řízků)

  • 1 vejce

  • 1 lžička soli

  • Omáčka
  • ½ hrnku (cca 125 g) rajčatového pyré / pasírovaných rajčat

  • 1 lžíce olivového oleje (nebo jiného vhodného na smažení)

  • 1 stroužek česneku

  • bazalka

  • pepř

  • sůl

  • Náplň na pizzy
  • podle chuti (v tomto receptu byly použity žampiony, čerstvá rajčata a baby špenát)

Postup

  • Troubu nechte předehřát na 200 °C.
  • Maso osolte a smíchejte s vejcem.
  • Těsto rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem nebo podložkou. Můžete vytvořit několik malých placek nebo klidně jednu velkou.
  • Pečte v předehřáté troubě n 200 °C 25 minut.
  • Během pečení těsta si vyrobte základní omáčku na pizzu. Na olivovém oleji nechte rozvonět prolisovaný česnek, přidejte pasírovaná rajčata a vařte pod pokličkou asi 10 minut. Pokličku během vaření nesundávejte, omáčka může prskat. Poté osolte, opepřete a přidejte bazalku.
  • Na upečené těsto dejte omáčku a přidejte náplň podle chuti.
  • Pečte dalších 15-20 minut.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 210 kcal
Bílkoviny 22,8 g
Sacharidy 4,9 g
Tuky 10,9 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační a platí pro pizzy na fotografii se žampiony, špenátem a rajčaty. Hodnoty pro váš pokrm záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*