Karbanátky z trouby

Karbanátky z trouby

Já prostě miluju jednoduché zdravé recepty, které mi nezaberou příliš času. Jedním z nich jsou i tyhle karbanátky. Ty se často připravují ve vrstvě oleje nebo dokonce ve friťáku. Velmi jednoduše a rychle je ale můžete také upéct v troubě bez přidaného tuku a bez nutnosti trávit čas u plotny.

Karbanátky si můžete připravit na spoustu způsobů podle vlastní chuti kombinováním různých druhů masa a koření. Pro karbanátky na fotografii jsem konkrétně použila pouze vepřové, použít můžete jakékoli maso či kombinovat více druhů. Nebojte se vyzkoušet i některé méně běžné kombinace masa, než je například půl na půl hovězí a vepřové. Možná budete příjemně překvapeni. Pokud nemáte doma mlýnek na maso, požádejte svého řezníka, ať vám vybrané maso namele.

Jako příloha ke karbanátkům se hodí například pečená zelenina nebo zeleninové pyré.

Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Počet porcí

2

Příprava

5-10 minut

Pečení

20 minut

Suroviny

  • 400 g mletého masa

  • 1 vejce

  • 1-2 stroužky česneku

  • 1-2 lžíce majoránky

  • 1 lžička soli

  • 1/4 lžičky pepře

Postup

  • Předehřejeme troubu na 200°C a připravíme si plech s pečícím papírem nebo podložkou.
  • Maso smícháme s vajíčkem, prolisovaným česnekem a kořením.
  • Tvoříme karbanátky a dáváme je na plech.
  • Pečeme 20 minut.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 351 kcal
Bílkoviny 43,3 g
Sacharidy 0,9 g
Tuky 19,5 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*