Jablečný koláč

Původně jsem tenhle recept teď sdílet nechtěla, abych nedávala dvakrát po sobě dezert z plantainů, ale jak ho tu ujídám, nemůžu si pomoc a musím se s vámi o něj hned podělit. A protože se mě často na mé oblíbené plantainy ptáte, sestavila jsem pro vás pár nejčastěji kladených dotazů, kde najdete i odpovědi na otázky ohledně plantainů. Odkaz najdete nově přímo v menu pod zkratkou FAQ (Frequently Asked Questions, česky často kladené dotazy).

Jak už to u mě bývá, i tento jablečný koláč je velmi jednoduchý na přípravu a potřebovat na něj budete pouze pár základních skutečných potravin. Koláč je navíc přirozeně bez lepku, bez laktózy a bez cukru. Pochutnat si na něm mohou i naše nejmenší dětičky.

Počet porcí

8

Příprava

15 minut

Pečení

1 hodina

Suroviny

  • 5 větších jablek

  • 2 zralé plantainy

  • 2 vejce

  • 1/3 hrnku kokosového mléka

  • 1 lžíce skořice

  • 1 lžička jedlé sody

  • 1/2 lžičky soli

Postup

  • Jablka zbavíme slupky a nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na kostičky.
  • Ostatní ingredience rozmixujeme na hladké těsto.
  • Těsto promícháme s jablky a dáme do formy na pečení.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 170°C cca hodinu.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 129 kcal
Bílkoviny 2,4 g
Sacharidy 22,1 g
Tuky 3,3 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*