Houbová omeleta

Přijít v dnešní době s dobrým a navíc originálním názvem nového projektu je opravdu oříšek. Kdo si to zkusil, zná ten pocit, že každý kloudný název už používá někdo jiný. I já si tím začátkem tohoto roku prošla, kdy jsem několik týdnů posouvala spuštění blogu kvůli jeho názvu. Vždycky, když jsem horko těžko vymyslela něco použitelného, zadala jsem název do Googlu nebo na Instagram a zjistila, že už je zabraný.

Název “Recepty pro život”, který jsem nakonec zvolila, byste dříve na sociálních sítích nenašli. V roce 2016 však pod tímto názvem vyšla kniha českého autora Jana Žáka obsahující 106 minipovídek z různých oblastí lidského konání. Knihu jsem si samozřejmě přečetla a pár tipů / receptů mě v ní zaujalo. Například tento recept na houbovou omeletu, která nejen skvěle chutná, ale na rozdíl od klasické smaženice také pěkně vypadá.

Jako příloha k omeletě se hodí například pečená zelenina a čerstvý špenát.

Tento a další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin naleznete v e-knize, kterou si můžete stáhnout zde na webu zcela zdarma.

Věděli jste, že

Houby můžete nejen sušit, ale také dušené zamrazit. Když je tedy na podzim všude spousta hub, můžete si jich část podusit a poté zamrazit. Během roku je pak jen vyndáte z mrazáku, ohřejete a můžete podávat.

Počet porcí

2

Příprava

2 minut

Vaření

3-5 minut

Suroviny

  • 8 vajec

  • 2 hrnky podušených hub

  • 1-2 stroužky česneku

  • 1 lžička soli

Postup

  • Houby ochutíme česnekem a solí.
  • Dáme do pánve a zalijeme rozšlehanými vejci (podle velikosti pánve budete muset možná rozdělit na více porcí, nedělejte si omeletu příliš vysokou).
  • Přiklopíme pokličkou a smažíme 3-5 minut.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 373 kcal
Bílkoviny 31,1 g
Sacharidy 9,1 g
Tuky 22,8 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*