Domů » Lívance z ovesných vloček
Lívance z ovesných vloček

Lívance z ovesných vloček

Tento recept vznikl docela náhodou, když nám doma došlo skoro všechno jídlo a já měla chuť na sladkou snídani. Měla jsem k dispozici akorát jeden poslední banán a pár vajec. Shodou okolností mi pár dní před tím kamarádka říkala, že si občas dělá lívance z ovesných vloček, tak jsem si řekla, že to zkusím. Ovesné vločky jsem naštěstí také měla. Recept jsem nehledala, jednoduše jsem použila, co jsem měla k dispozici. Výsledek mě velmi mile překvapil.

Lívance z banánu, vajec a ovesných vloček si od té doby dělám docela často jako jednoduchou sladkou snídani. S receptem jsem si, jak je mým dobrým zvykem, zkusila ještě pohrát a níže najdete za mě optimální poměr ingrediencí. S těstem se dobře pracuje, lívance bez problému drží pohromadě a jsou výborné, zdravé, plné živin a ze surovin, které má většina z nás běžně doma.

Podávejte například s vaší oblíbenou marmeládou, ořechovým máslem nebo čímkoli, s čím máte lívance rádi.

Lívance z ovesných vloček

Lívance z ovesných vloček

Počet porcí

2 (cca 16 lívanců)

Příprava

5 minut

Smažení

cca 20 minut

Suroviny

  • 2 zralé banány

  • 5 vajec

  • 1 hrnek (cca 100 g) ovesných vloček

  • 1-2 lžičky skořice

  • máslo nebo olej na smažení

Postup

  • Banány rozmačkejte vidličkou a smíchejte s vejci, případně můžete banány a vejce společně rozmixovat (postačí tyčovým mixérem).
  • Vločky můžete nechat v celku, nebo namlít na jemno. Osobně mám v tomto receptu vločky raději namleté. Výborně se k tomuto účelu hodí nožový mlýnek na kávu.
  • Všechny ingredience smíchejte dohromady a vytvořte si těsto.
  • Na rozpálené pánvi s pár kapkami tuku poté smažte jednotlivé lívance cca 2-3 minuty z každé strany.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 483 kcal
Bílkoviny 23,2 g
Sacharidy 57,2 g
Tuky 17,2 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*