Domů » Červené kedlubnové zelí
Červené kedlubnové zelí (Paleo, AIP, Whole30, Lowcarb, Keto, GAPS, Vegan)

Červené kedlubnové zelí

Kdysi jsem se pokusila uvařit červené zelí bez cukru a upřímně to nebyla žádná sláva. Poté jsem objevila výbornou kombinaci červená řepa + kedlubna, která červené zelí skvěle nahradí.

Červené kedlubnové zelí se hodí jako příloha k různým druhům masa, u nás je oblíbené například k pečené kachně.  

Další podobné jednoduché a rychlé recepty z dostupných surovin vhodné (nejen) pro program Whole30 naleznete v mé kuchařce WHOLE30 RECEPTY.

Whole30 recepty kuchařka

Červené kedlubnové zelí (paleo, AIP, whole30, low carb, keto, SCD, GAPS)

Počet porcí

4

Příprava

15 – 20 minut

Vaření

45 minut

Suroviny

  • 2 červené řepy

  • 2 kedlubny

  • 1 cibule

  • 1 lžíce sádla nebo oleje na smažení

  • 2 lžíce octa (balsamico, jablečný nebo jiný)

  • 1 lžíce celého kmínu (vynechte při AIP eliminaci)

  • 1 lžíce soli

  • 1 hrnek vody

Postup

  • Řepu a kedlubnu zbavte slupky a nastrouhejte nahrubo.
  • Cibuli nakrájejte na kostičky a obdělejte v hrnci na sádle.
  • Do hrnce pak přidejte nastrouhanou řepu a kedlubnu společně s ostatními ingrediencemi a duste 45 minut do změknutí.
Výživové údaje* na 1 porci
Energie 130 kcal
Bílkoviny 4,8 g
Sacharidy 18,5 g
Tuky 4,2 g

*Uvedené nutriční hodnoty jsou pouze orientační, záleží na konkrétních použitých surovinách a jejich přesném množství.

4 Komentářů

  1. Nic ve zlém, ale po LŽÍCI soli je to nepoživatelné …. 😉

    • To mě mrzí. 🙁 Toto kedlubnové zelí jsem dělala už mockrát a vždy bylo výborné. Každá sůl ale solí jinak, tak je možné, že používáte výraznější než já.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*